24 Kasım 2014 Pazartesi

Little Leather Skirts




Moda artık ucu bucağı olmayan bir deniz! Deriler ile trikolar, payetli etekler ile sweatshirtler ve daha pek çok zıt parça birbiri ile kombinlenebiliyor. Bu da hayal gücümüzü arttırırken gardırobumuzu daha verimli kullanır hale getiriyor. Öylece dolapta duran, sadece birkaç parça  ile kombinlenebilen giysilere son. Özgür ve özgün ol! Giy gitsin! (Tabii yine de durumu fazla abartmayalım :) laf aramızda bazılarını görüp gözlerimi belerttiğim de oluyor.)



Geçen sezondan beri aradığım deri eteği Zara'da buldum ve tam da istediğim gibi vamp olmadan  şık ama şirin bir tarz yakalamaya çalıştım. Deri giymek oldukça riskli bir seçimdir ki yanlış birkaç detayla basit görünmek çok zor değildir. Bu nedenle benim gibi bir tarz yakalamak istiyorsanız topuklulardan ve dekolteli bluzlardan uzak durun derim. Her parçanın her kadında duruşu da farklıdır muhakkak. Bazıları kapkapalı giyindiği halde çırılçıplakmış etkisi yaratırken bazısı daha açık bir giysiyle çok daha usturuplu görünebilir. Bu sizin giydiğiniz kumaş parçasının büyüklüğünden ziyade tavrınız ve tarzınız ile doğru orantılıdır. 



Müsterih olun, arkanıza yaslanın, beni anladığınızı biliyorum. 



Çünkü parayla mutluluk olur mu bilmem ama asalet kesinlikle olmuyor! :)
Sevgiler...



Gömlek: Mango
Yelek: Lc Waikiki
Etek: Zara
Çanta: Mango
Bot: Flo
Yüzük: Gümüş Dünyası
Saat: Guess

21 Kasım 2014 Cuma

Büyükada'da

Ada vapuru yandan çarklı
Bayraklar donanmış cafcaflı
Simitçi, kahveci, gazozcu

Büyükada; yazın güzel, sonbahar mevsiminin renk skalasında ayrı güzeldi!


Bostancı'dan şehir hatları ile birlikte yarım saatte Büyükada'da olabiliyorsunuz. Eğer hala gitmediyseniz mini bir gezi planlamakta gecikmeyin derim. Adaya yıllar evvel gittiğimde çift kişilik bisikletin arka koltuğuna yerleşerek oldukça konforlu bir şekilde gezmiştim. 


Ancak yokuş aşağı çılgınlar gibi kullanan bizim gibi başkaları da olmuş olmalı ki çift kişilik bisikletler ve bunun yanı sıra üç tekerlikli olanlar yasaklanmış. Artık herkes tek başına bisiklet sürmek durumunda. :( Benim gibi bisiklet kullanmayı bilmeyenler ise faytonu veya tabanvayı tercih ediyor. 




Çok yorulacaksınız, nefessiz kalacaksınız ama oraya kadar gitmişken Aya Yorgi Kilisesine tırmanmadan Büyükada'dan ayrılmayın derim. Bu meşakkatli yolun sonunda, harika bir manzara ve oldukça uygun fiyatlara sahip menüsü ile hem gözümüzü hem de midemizi doyuran Yücetepe Kır Gazinosu var. 


Ayıptır söylemesi biz rakı masasını da rakı masası muhabbetini de çok severiz. Ne düşünürsünüz bilemem ama rakı benim için özeldir. Herkesle, her yerde, her muhabbetle içilecek içki değildir. Siz de benim gibi seçici bir insansanız, muhabbetine yakışan dostlarınızla mutlaka bulunmanız gereken bir mekan Büyükada. Bana göre tek eksiği müziği. Neyse ki muhabbeti ile başka hiçbir şey aratmayan, peşlerinden hesapsızca kilometreler gidebileceğim dostlarım var. Afiyet olsun, başınızda bir büyük mutlaka olsun! :)



Sevgiler...


11 Kasım 2014 Salı

Kısa kazak, Yüksek Bel Aşkına ❤

Kısa kazaklar, uzun geceler hoop kış geldi ama #göbeklerfora modası bitmedi! Bu sezon kısa kazakları yüksek belli pantolon ve eteklerle giymek fikrine bayıldımmm.   ♫ ♪♫♪ ♫


Kendimi biraz daha çıtır, biraz daha bıcırık hissettirmesi de hoşuma gidiyor sanırım :) Hafta içinde giydiğim tek çizgi pantolonların, jilet gibi duran eteklerin ve ütülü yakaların resmiyetinden sevdiğim giysilerin enerjisine hafta sonu koşarak gittim.


Açık mavi, dolgu topuk rahat mı rahat pabuçlarımı da modası hiç geçmeyen monokrom kombine ekleyiverdim. Yaşasın hafta sonu özgürlüğü! 


Haftayı ortalamış olmanın verdiği mutlulukla hepinize musmutlu enerji gönderiyorum. :)

Sevgiler...



Pantolon: ZARA
Kazak: F&F
Ayakkabı: Deichmann
Çanta: Nine West



7 Kasım 2014 Cuma

Dünya Şehircilik Günü!

Şehir Plancısı kimdir?

 ♫ ♪♫♪ ♫  Büyüyünce Şehir Olur Köyler...

Köklü bir tarihi olmasına karşın gerek bürokratik engeller gerek içinden çıkılamaz, nefes alınamaz hale gelmiş şehirler mesleğimizi yapmamızı engellese de biz inatla bilmeyen herkese anlatmaya çalışıyoruz. Amcamızı-halamızı-dedemizi geçtik, okumuş etmiş meslek sahibi olmuş insanların bile  "-Tam olarak ne planlıyorsunuz? Siz şimdi ne iş yapıyorsunuz, çevre mühendisi misiniz?" diye sorduğu mesleğime şahsen ben tapıyorum. 


Biz plancılar için önem arz eden haftaya bir nebze sizi de ortak ederek neler yaptığımızı kısaca anlatmak istiyorum. Ne kadar bilinçlendirirsek gelecek nesillere sağlıklı kentler bırakmak adına minicik de olsa adım atılmış varsayıyorum bir umutla.
Üniversitenin ilk dersi değildi ama benim unutamadığım ilk dersimdi. Söylediği her kitabı koşarak alan, derslerinde sayfalarca not tutup mutlak ve mutlak yüksek notlar alan bir öğrenciydim. Herkesin hayatında vardır ona yepyeni kapılar açan, ufkunu zenginleştirirken ruhuna iyi gelen yol göstericiler. 
Emel Hocam "Aranızda mimarlık tercihi yapmadan planlamayı tercih eden kimler?" diye sormuştu. Ne gereksiz bir soru, ne saçma diye düşünmüştüm sınıftan kalkan parmakları görmeden önce. Sonrasında ise dehşete kapılarak izledim, koskoca sınıfta mimarlık yazmayan 3-5 kişi olduğumuzu. Plancı olmak isteyen topluluk ile ilgili sanırım buradan bir çıkarım yapmışsınızdır. 



Bil-mi-yo-ruz. Bilmeden meslek sahibi oluyor, sevmeden okuyamıyoruz. Mutsuz insanlar oluyor, verimli çalışmıyoruz. Bu apayrı bir yazı konusu o nedenle kısa kesiyorum. "Şehir planlamayı bilmiyoruz"a virgül koyarak devam ediyorum. Her mesleğin mutlak vardır meslek ahlakı, meslek etiği. Ancak planlamada bu yazısız vicdan kurallarını taşımıyorsanız yapabileceklerinizin ucu bucağı yoktur. Bizde meslek ahlakı önemlidir ve eğitim sürecimiz boyunca bizimle yoğrulan olgudur.

Diktiğiniz koca koca binaları, arabanızı park etmeye çalıştığınız plansız otopark alanlarını, çocuğunuzu götürdüğünüz 173894 km uzaktaki okul alanlarını, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız ticari alanları, hepinizde olduğunu varsaydığım kültürel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız sosyo-kültürel merkezleri ve sizin sadece rahatlamak için gittiğiniz sahilleri, milli parkları, doğayı, yeşili ve daha nice tarihi ve doğa güzelliklerini korumak için sürdürülebilir yaşam alanları üretmek adına plan yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. 

Velhasıl ukalalık yapmak istemem ama biz plan yapmasak tablo ortada. :) O nedenle bize iyi davranın yahu, bizi sevin. Hiç birinizin arsasını biz de yeşil alan yapmak istemeyiz. Ama şu aynalı 839503450 katlı göğü delen gökdelenlerinizden nefret ediyoruz!

Hepimiz çocuklarımız için park alanı, dinleneceğimiz yeşil alanlar istiyoruz ama hiç birimiz arsamızın kamulaştırılmasını kabul etmiyoruz. 

Kamuda çalışan plancıların ayrı, özel sektörde çalışan plancıların ayrı zorluklarla savaştığından uzun uzadıya bahsederek ve mesleki terimler kullanarak sizleri sıkmayacağım. Lakin kentleşme, gerek ulusal ve bölgesel ekonomi açısından gerek sosyolojik açıdan  çok pek çok önem arz etmektedir. Avrupa'nın hayranlıkla izlediğiniz şehirlerini ülkemizde de yaşatmak istiyorsanız hepinizi bilinçlenmeye ve daha çok okumaya davet ediyorum. Anlatabileceğim en kısa ve öz şekilde anlatmaya çabaladım. Okumak isterseniz mini listem aşağıda :)



Gecekondulu, Dolmuşlu, İşportalı Şehir - İlhan Tekeli, Tarık Okya, Yiğit Gülöksüz

Türkiye Perpektifinden Kent Sosyolojisi Çalışmaları - Prof. Dr. Cevat Geray Prof. Dr. Ruşen Keleş

İnsan nasıl insan oldu - M. İlin, E. Segal

Tüfek, Mikrop ve Çelik - Jared Diamond

Türkiye'nin Kent Planlama ve Kent Araştırmaları Tarihi Yazıları - Prof. Dr. İlhan Tekeli

Kentsel Planlama Kuramları - Melih Ersoy

Kentsel Planlama ve Tasarım Öğrencilerine Notlar - R. Raci Bademli

ve

Şehir Plancıları Odası  kütüphanesi ve yayınları



Bunu yaşamayacağımızı ümit ettiğim kentlere :)

Sevgiler...