6 Eylül 2014 Cumartesi

Fethiye


Tatilimizin en uygun, en şirin oteli olan Melek Apart'a yerleşir yerleşmez  öğleden sonra Ölüdeniz'e kendimizi attık. Ölüdeniz Milli Parkının (Araç ile Giriş:22 TL) berrak sularına kendimizi bıraktık. O dubadan bu dubaya yüzme rekorları kırdık. Akşamüstü Belcekız Plajında bulunan Easy Riders firmasından safari (50 TL) ve yamaç paraşütü (200 TL uçuş - 180 TL fotoğraf ve videolar. Pazarlık yaparsanız bizim gibi 110 TL alabilirsiniz.) aldıktan sonra yıllardır gitmediğim ama pek çok sevdiğim Help Beach Lounge'da akşam yemeği için yerimizi aldık. (Vejeteryan menüsü bir harika! Tabii diğer yemekleri ve kokteylleri de. Uğramadan geçmeyin derim.) 


Akşam Fethiye merkezde gezdikten sonra geceyi Kum Saati'nin çeşitli kokteyllerini deneyerek geçirdik, pişman olmadık. (kelimelere şarkı gizlemeyi pek sevdim)


Ertesi gün sabahın köründe uyanıp Safari jeeplerine atladık, maceraya başladık.



 Hepimiz su tabancalarımızı ve kovalarımızı su ile doldurup savaşa hazırlandık :)



Gün boyunca hiç kurumadık dersem abartmam. Bakınız aşağıdaki fotoğraf yollarda bile ıslandığımızın kanıtı. Ayrıca yöre halkı jeep safari turlarına o kadar alışmış ki; hortum ile yol kenarında bekleyen amcalar, içi su dolu kovalarla yolumuzu gözleyen gençlerin tüm saldırılarına göğüs gerdik. :)



Su savaşı ile nasıl gittiğimizi hatırlamadığımız onca yoldan sonra Balık Çiftliğine varıyoruz. Hamak keyfi, gözleme&çay saatinden sonra anlamsız bir şekilde zavallı balıkları seviyoruz.

 Onlar mı benden korktu, ben mi onlardan belli değil. :)



Sevgi selimiz bittikten sonra Saklıkent'in soğuk sularına doğru yola çıktık. Öncelikle buz gibi suyun yanında yemek yedik. Hamak keyfi yaptık ve kanyon yürüyüşüne başladık. Zorlu geçen bu yolda yer yer düştük, donduk, terlik kayıpları yaşadık ama tatil coşkumuzu hiç kaybetmedik. Ama yine de siz saklıkent'e terlik yerine plastik deniz ayakkabıları ile girmeyi tercih edin :)



Ve tatilin en eğlenceli bölümlerinden birisi rafting!



Biz yarıştık, ıslandık, taşlara takıldık, döne döne helak olduk, bolca güldük :)

Fazlaca yorulduk şimdi dinlenme ve çamur banyosu zamanı!


Ne saçmaladık, ne saçmaladık. O saçlar nasıl temizlendi bir ben bir Allah biliyor.


Çamura bulanmış olsam da bileziğim olmadan asla :)

Tatilimizin en adrenalin dolu anları geliyor. Sizi biraz uçuracağım. 


"...Maviyi soruyordun,gözlerimden yüzüme yayılan maviyi mi

Bir renk değildir mavi huydur bende..."

 "Nereye gidersem gökyüzü benimdir!"

Hayatımda yaşadığım en keyifli anlar listesinde üst sıralarda yerini aldı. Şimdi sıkı tutunun sizi de uçuracağım. 1-2-3 havadayız…



Filmlerimin devamı gelecek…Sevgiler :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder